Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Welkom bij Dikkedame

.....geen koekje in huis was veilig voor mij!

Blog

Na regen kwam er geen zonneschijn

Geplaatst op 15 december, 2018 om 17:55

Na regen kwam er geen zonneschijn...

 

30 mei 2017, deze datum zal voor altijd in mijn geheugen gegraveerd staan. Waar ik ook sta of heen zal gaan. Ik zal deze datum op mijn schouders met mij meedragen en overal tegen komen. Het zal mij elk jaar doen herinneren aan die ene dag, de dag waarop de tijd even stil stond, de dag toen God besloot dat het tijd was dat mijn vader aarde moest verlaten. Ongekende intense verdriet kwam om de hoek loeren. Ik probeerde het te ontwijken. Mezelf te focussen op mijn gestelde doelen. Ik wilde dat mijn vader met trots naar me terug kon kijken, maar het mocht helaas niet baten.

 

 

 

2 weken leken mij lang genoeg om mezelf weer te kunnen herpakken. Ik gaf mezelf niet de ruimte om te rouwen, want de enige manier die ik kende om met stress, verdriet en of angst om te gaan was met voedsel and a big smile on my pokerface. Ik wist natuurlijk wel beter, maar oude gewoontes leken niet zo snel te verslijten als gedacht. Anders was het mij wel vele pogingen terug wel gelukt. Ik leerde dat ik geen tijdslimiet kon zetten op mijn verdriet. Mijn emoties bepaalde namelijk zelf wel wanneer ze ophielden met het laten regenen in mijn hoofd. De donder en bliksem raakte elke gevoelige snaar die er maar in mij bestond. Het water begon zich om mij heen op te hopen. Langzamerhand begon het te stijgen. Ik begon te verdrinken in mijn gedachten.

 

 

 

De buitenwereld mocht niet zien dat het stormde in mij. Als oudste nam ik de verantwoordelijkheid op me om al het regelwerk, rondom het overlijden van mijn vader op mij te nemen. Elke brief, afsluiting of opzegging was een pijnlijke confrontatie met de werkelijkheid. Je bent er niet meer vader. En het gemis van zijn contact, stem en aanwezigheid nam plaats in mijn hart. Mijn motivatie smolt als sneeuw voor de zon. Niets kon me meer schelen en voor ik het wist zat ik weer samen met mijn beste vrienden Ben en Jerry op de bank. Ik had ze verdiend, want ik had verdriet! Dat maakte ik mezelf wijs. Ik ontweek mijn start op mijn Facebookdagboekwereld, want ook hier werd ik geconfronteerd met een belofte die ik niet alleen met mezelf had afgesproken, maar ook met mijn vader en niet ben na gekomen.

 

 

 

Het moment waarop jij jezelf gunt om je wonden te doen verzachten met gewoontes die je ondertussen na jaren goed beheerst. Op dat moment wordt het bijna een soort van automatisme om daar keer op keer weer op terug te vallen. Op zich niks mis mee, als die gewoontes, middelen of acties gunstig voor je zijn. Mezelf volproppen en in de wereld staan als bodemloze afvalbak deed niet echt veel goeds voor mijn lichaam en/of geest, enkel voor mijn suikergehalte. Alsof ik een FREE CARD had om al mijn harde werk aan de kant te gooien. Ik accepteerde mijn mislukte poging 8794837593475, maar dit keer maakte het me boos!

 

 

 

Met boosheid los je niets op, maar er achter zien te komen waarom ik mezelf zo boos voelde, wellicht wel. Verklaar me voor zwevende heks, maar ik ben hier echt van overtuigd. Ik was niet boos op de wereld of mensen, ik was enkel boos op mezelf. Waarom kon ik mijn verdriet niet op een ander manier verwerken? Het was alsof ik weer geen grenzen had. Mijn noodrem bleef haken en de handrem werkte ook niet echt mee. Mijn emotionele gesteldheid zat niet te wachten op mijn change mijn lifestijl modus.

 

 

 

Why? Why? Why? Er zullen vast en zeker in mijn leven nog vele tegenslagen of pijnlijke momenten komen. Daar ben ik me maar al te goed van bewust. Hoe zal ik dan daar mee omgaan? Ga ik dan weer terug vallen? Zo ja, dan kan ik net zo goed ergens gaan solliciteren als dominosteen, want ik word namelijk gewoon moe van mezelf. Ik voelde me weer een mislukkeling. Waarom kan ik bergen verzetten, maar niet goed voor mijn lichaam zorgen? En nadat ik weer een hele zak chips, paprika flavour ofcourse, naar binnen had gewerkt, kreeg ik een epiphany moment.

 

 

 

In plaats van een uur met mijn geweten te gaan vechten en discussiëren waarom ik die hele zak chips, in record tijd van 2,890 min naar binnen had gezogen. Had ik ineens door wat ik verkeerd deed! Als ik zo door blijf gaan, doen alsof alles goed gaat. Mezelf terug trekken van alles en iedereen, zodat ik in alle rust mezelf kan blijven vol proppen op de bank. En alleen het hoog nodige doen. Dan zullen de barsten zichtbaar worden en teken ik voor een vervroegde dood met als oorzaak suikeroverdosis. En dat is niet wie ik ben of wilde zijn. Ik wilde terug naar die ik, die de wereld toe lachte, ondanks dat ze meer dan 150 kilo met zich mee droeg. Alleen nu mogen die kilos wel weg blijven.

 

 

 

Suiker is een drugs! Niemand maakt zich hier druk over, dat baart mij echt zorgen voor onze future kids, maar je kan het echt vergelijken met drugs. Je raakt verslaafd, hoe meer je er van inneemt hoe meer je lichaam erom zal smeken en naar zal snakken. Je krijgt er een rush van. Afkicken gaat gebaard met lichamelijk kwalen. Suiker zit overal! En wanneer je voedsel als middel gebruikt om je leven op te lossen. Heb je een dubbel zo groot probleem.

 

Ik besefte me dat ik zo niet kon afvallen, want ik zal dan ondanks de kilos die ik verlies weer op een dag terug vallen. En waarom? Mijn lichaam en geest zitten namelijk niet op een lijn. Ja, lieve mensen het zit echt tussen onze oren! Gezonde voedsel en voldoende beweging is niet genoeg! Als je geest, jouw verstand, jouw superego of noem het jouw inner voice, als die sterke wil van jouw niet wil samen werken met jouw lichaam, om jouw doelen te behalen, zal succes ver te zoeken zijn.

 

 

 

Hoe kom ik in balans? Op dit moment vlieg ik op een wolk en kijk hoopvol naar de toekomst, nadat ik me maanden schuil hield voor de donker en bliksem. Wachtend op de zon, maar die begon maar niet te schijnen. Het was alsof ik op zondag voor een gesloten winkel stond, wachtend tot die open ging, terwijl de deuren pas maandag weer geopend zijn. Hoe kon ik van mezelf verwachten dat ik uit het niets mezelf wel weer beter en topperdetop zou voelen. Net zoals ik hard zal moeten werken om van mijn overgewicht af te komen zal ik hard moeten werken om ook beter voor mijn geest te zorgen.

 

 

 

Voor ik het wist waren we weer 5 maanden verwijderd van de datum, waarop mijn geest zich ging distantiëren van mijn lichaam. En ik soort van uit balans raakte. Tijd vloog letterlijk voor mijn neus voorbij. Ik was geschrokken van hoe snel dit ging. Het leek nog alsof ik gisteren “het” telefoontje kreeg, waarna mijn hele leven veranderde. En de confrontatie met meneer de weegschaal werd weer een helse ervaring. Ik wist dat ik weer flink was aangekomen. Mijn kleding zat weer strak en kreeg hier en daar ademhalingsproblemen, als ik wilde zitten in mijn toen zo leuke blouse, die ik 2 maten kleiner had gekocht. En nu konden de knopen er op elk moment er vanaf lanceren en flinke schade leveren aan objecten, dieren of mensen, binnen een straal van 5 meter.

 

 

 

Ik kon moeilijk ontkennen wat ik had uitgespookt de afgelopen maanden. Heb mijn verdriet flink weg gegeten of eerlijker gezegd; mijn verdriet weg geslonsd, zonder te kauwen zo nu en dan! Was gewoon een keukenmonster, alles was eetbaar, over datum of niet, want dit was immers goed voor het immuunsysteem. Ondertussen sloop de Devil vermomd als suiker weer mijn lichaam van binnen en begon het mijn geest aan te randen. Met alle gevolgen van dien!

 

 

 

Een ding was zeker! Ik had weer gefaald, maar ik geef niet op! Ik zal nooit accepteren dat dik zijn gezond is. Wees trots op wie je bent en schaam je absoluut niet voor je zichtbare problemen, maar geef aub nooit op! Ik rolde van mijn bank af en besloot de uitdaging met mezelf weer aan de gaan. Dit keer ben ik weer wat wijzer en zal ik verder gaan met mijn zoektocht naar een gezonde levenstijl, maar ook naar inner peace. Goed voor jezelf zijn betekend ook goed voor jouw mind zijn. Doen wat je gelukkig maakt. De rust nemen die je verdiend. Jezelf zo nu en dan verwennen met het geen wat je leuk vind.

 

 

 

Na het overlijden van mijn lieve vader, laihmoe, besefte ik me dat het leven kort is, hoe gezegend je ook mag zijn, voor de dagen dat je op de wereld mag zijn, het zal nooit genoeg zijn om alles te doen of te bereiken wat je wil. Je zult moeten compenseren of misschien te vroeg afscheid moeten nemen van je geliefde, als je die kans er voor krijgt tenminste. Vele sterven zonder de kans dat geliefde afscheid hebben kunnen nemen. Hoe we ook heen gaan. De tijd dat we nu nog leven, mag niet verloren gaan.

 

 

 

Voel dat ik niet meer ben wie ik was geweest. Er is iets geknakt in mij. Op het moment dat ik de RESET knop indrukte, stopte het met regenen en begon langzamerhand de zon weer in mijn leven te stralen. Ik start met een nieuwe visie naar de dingen des levens.

 

 

 

De dood sluit de ogen van iedereen die hij aanraakt, maar opent weer de ogen van de gene die hij achter laat.

 

Dit keer vergeet ik voor mijn reis naar een gezonde levenswijze mijn ziel niet mee in te pakken!

 

 

 

Dikke knuffel Lem.

Categorie├źn: Soul

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

1097 reacties

Antwoord golden goose
6:34 op 5 juli, 2022 
My wife and i ended up being very excited when Edward managed to complete his investigations from your ideas he made from your very own weblog. It's not at all simplistic just to choose to be freely giving helpful tips a number of people might have been selling. And we also understand we've got the website owner to thank for this. All of the explanations you've made, the easy site menu, the friendships you can help engender - it is many astounding, and it is helping our son in addition to us do think that subject matter is excellent, and that's seriously fundamental. Many thanks for all the pieces!
golden goose http://www.goldengooses.us
Antwoord kyrie irving shoes
5:53 op 5 juli, 2022 
I enjoy you because of every one of your work on this web page. Betty takes pleasure in doing investigation and it's simple to grasp why. We all hear all of the powerful method you offer worthwhile information by means of your website and in addition encourage participation from others about this point while our simple princess is without question starting to learn a lot. Enjoy the remaining portion of the new year. You are always conducting a splendid job.
kyrie irving shoes http://www.kyrieirvingshoes.us.com
Antwoord bape hoodie
5:53 op 5 juli, 2022 
I must point out my appreciation for your kind-heartedness giving support to men and women who absolutely need help on that issue. Your very own dedication to getting the solution up and down came to be unbelievably interesting and has usually enabled those much like me to reach their aims. Your own important guidelines signifies this much a person like me and even further to my office workers. Thank you; from everyone of us.
bape hoodie http://www.bapehoodie.us
Antwoord golden goose sneakers
5:52 op 5 juli, 2022 
I precisely desired to thank you very much once again. I do not know what I would've accomplished without the pointers documented by you directly on that concern. This has been a real alarming issue for me, but coming across a new skilled avenue you handled that forced me to cry over gladness. I'm grateful for the advice and hope you find out what a powerful job you were putting in training men and women with the aid of a blog. I know that you've never got to know all of us.
golden goose sneakers http://www.goldengooseshoes.us.org
Antwoord yeezy
5:52 op 5 juli, 2022 
I have to get across my admiration for your kind-heartedness in support of individuals that must have help on this situation. Your real dedication to passing the message all around became quite powerful and have regularly helped girls much like me to reach their pursuits. Your personal warm and friendly tutorial indicates much a person like me and even more to my mates. Thank you; from all of us.
yeezy http://www.yeezy350s.com
Antwoord kd shoes
5:52 op 5 juli, 2022 
I needed to write you a bit of remark to be able to thank you so much again just for the splendid basics you have documented in this article. It was really incredibly open-handed of people like you to convey extensively what exactly most of us could possibly have distributed for an electronic book to generate some bucks for their own end, chiefly seeing that you might have done it in the event you considered necessary. The suggestions in addition worked to become a easy way to be certain that other people have the same passion much like my very own to grasp a lot more with reference to this problem. I believe there are a lot more pleasurable times ahead for many who go through your site.
kd shoes http://www.kd-shoes.us
Antwoord chrome hearts online store
5:51 op 5 juli, 2022 
I enjoy you because of your own hard work on this site. Ellie really loves carrying out investigation and it is simple to grasp why. My spouse and i know all regarding the powerful method you offer precious steps on your web blog and in addition encourage response from other people about this area of interest and our child is truly learning so much. Take pleasure in the remaining portion of the new year. You are always conducting a tremendous job.
chrome hearts online store http://www.chromeheartstoreonline.com
Antwoord golden goose outlet
5:51 op 5 juli, 2022 
I want to express some thanks to this writer for bailing me out of such a crisis. Because of looking out throughout the world wide web and obtaining notions which were not productive, I assumed my life was gone. Living minus the strategies to the difficulties you have sorted out by means of your posting is a crucial case, and the kind which could have in a negative way affected my career if I had not noticed your website. Your primary competence and kindness in taking care of almost everything was precious. I'm not sure what I would have done if I hadn't come upon such a subject like this. I can also at this moment look ahead to my future. Thanks for your time so much for this reliable and sensible guide. I will not hesitate to refer your blog to any individual who will need guide on this area.
golden goose outlet http://www.goldengooseoutletonline.us.com
Antwoord steph curry shoes
5:50 op 5 juli, 2022 
I wish to point out my gratitude for your generosity in support of men and women that should have help on your field. Your special commitment to getting the solution all around came to be remarkably helpful and have truly permitted most people like me to achieve their pursuits. Your own interesting key points implies so much a person like me and extremely more to my fellow workers. With thanks; from everyone of us.
steph curry shoes http://www.stephcurry.us
Antwoord off white hoodie outlet
5:30 op 5 juli, 2022 
Thank you for all of your hard work on this website. My mother take interest in managing internet research and it's easy to understand why. My partner and i know all of the powerful mode you make reliable techniques by means of your website and in addition attract participation from other people on that article so our simple princess is now studying a lot of things. Enjoy the rest of the year. You are performing a terrific job.
off white hoodie outlet http://www.off-whiteoutlet.us.com
Antwoord yeezy boost 350
5:30 op 5 juli, 2022 
I want to voice my affection for your kindness giving support to those individuals that really want help on this area of interest. Your personal commitment to getting the solution all around ended up being amazingly useful and has really encouraged many people just like me to realize their desired goals. Your informative facts entails a lot a person like me and much more to my office workers. Regards; from everyone of us.
yeezy boost 350 http://www.adidasyeezyboost350.us.com
Antwoord curry shoes
5:30 op 5 juli, 2022 
I and also my buddies have already been reading through the excellent tactics found on the website and so unexpectedly got a horrible feeling I never expressed respect to you for those techniques. Most of the boys were definitely passionate to read through them and have now in fact been taking pleasure in these things. Many thanks for truly being simply accommodating and for having this form of essential ideas millions of individuals are really eager to understand about. My very own honest apologies for not expressing appreciation to sooner.
curry shoes http://www.curry6.net
Antwoord golden goose outlet
5:29 op 5 juli, 2022 
Needed to create you that bit of word to finally say thanks over again for your personal spectacular tactics you have provided in this case. This is certainly remarkably generous of people like you giving openly what exactly a few people could have marketed for an ebook to help with making some profit on their own, particularly considering that you could possibly have tried it if you considered necessary. These techniques as well served like a fantastic way to be aware that someone else have similar zeal like my personal own to find out significantly more when it comes to this problem. I believe there are several more enjoyable instances up front for folks who find out your site.
golden goose outlet http://www.golden-goose.us
Antwoord supreme hoodie
5:29 op 5 juli, 2022 
I wanted to compose a brief note to express gratitude to you for all of the precious tactics you are sharing on this site. My long internet lookup has finally been recognized with pleasant know-how to share with my guests. I 'd tell you that most of us readers are extremely lucky to be in a useful website with very many lovely professionals with good advice. I feel extremely happy to have encountered your entire weblog and look forward to so many more exciting moments reading here. Thanks again for everything.
supreme hoodie http://www.supremes-clothing.com
Antwoord hermes online
5:28 op 5 juli, 2022 
I precisely had to thank you so much once more. I'm not certain what I could possibly have achieved without these points revealed by you over this concern. It actually was a very traumatic difficulty in my circumstances, but seeing a well-written technique you handled that made me to leap over happiness. I am just happier for this service and thus have high hopes you comprehend what an amazing job you happen to be accomplishing training most people via your site. Most probably you have never got to know all of us.
hermes online http://www.hermesonlineshop.com
Antwoord goyard bags
5:28 op 5 juli, 2022 
I want to convey my passion for your kind-heartedness in support of persons that really want guidance on this question. Your real commitment to getting the solution all around came to be unbelievably valuable and has continuously permitted ladies like me to realize their objectives. Your amazing important help and advice implies a whole lot a person like me and additionally to my office workers. Thank you; from each one of us.
goyard bags http://www.goyardshandbag.us
Antwoord kevin durant
5:27 op 5 juli, 2022 
I simply wanted to thank you so much yet again. I am not sure the things I would have undertaken without the type of recommendations shared by you about my area of interest. This has been a very challenging crisis in my circumstances, however , discovering a specialized technique you resolved it made me to leap with joy. I am happy for this support and then hope that you comprehend what a powerful job you have been doing instructing most people using your site. I'm certain you haven't encountered any of us.
kevin durant http://www.kevindurantshoes.us.com
Antwoord supreme clothing
2:52 op 5 juli, 2022 
I in addition to my buddies happened to be viewing the great techniques located on the blog then before long came up with a terrible feeling I had not thanked the site owner for them. Most of the men were definitely as a result happy to study all of them and have in effect clearly been making the most of them. Thank you for genuinely quite accommodating and also for settling on such fine topics most people are really needing to be aware of. Our honest regret for not expressing appreciation to you sooner.
supreme clothing http://www.supremeshoodie.com
Antwoord chrome hearts store
2:18 op 5 juli, 2022 
I'm also writing to make you understand of the remarkable experience our daughter encountered browsing your site. She learned many pieces, most notably how it is like to possess an ideal giving nature to have folks smoothly know a number of grueling matters. You really surpassed my desires. Many thanks for distributing these good, trusted, educational and even fun thoughts on the topic to Janet.
chrome hearts store http://www.chromeheartstoreonline.com
Antwoord yeezy boost 350
2:18 op 5 juli, 2022 
My husband and i were absolutely more than happy Chris could complete his research using the precious recommendations he received out of your web site. It's not at all simplistic just to happen to be handing out concepts most people have been trying to sell. And we also remember we need you to give thanks to for this. All the explanations you've made, the easy blog navigation, the relationships you make it easier to engender - it's got most fabulous, and it's really letting our son and the family know that the subject is excellent, which is certainly exceptionally fundamental. Thanks for the whole lot!
yeezy boost 350 http://www.yeezy-350.us.com