top of page

Dikkedame's detox combo weekschema

Combinatie van detoxen en vastvoedsel

De combo

Het fulltime detoxen met enkel sapjes gemaakt van groenten en fruit, geperst met een slowjuicer. Wellicht dat de detox combo weekrooster meer iets voor jou is. De Detox combo is een combinatie van detox sapjes en voeding, die jou extra power geven. Onderschat het aantal calorieën van een sapje niet, ondanks dat je de omhulsel (pulp) van de groente en fruit niet benuttigd. Kan een gemiddelde detox juice, zo'n 180 a 250 calorieën bevatten. De dag is verdeeld in 6 eetmomenten, waarvan 3 hoofd maaltijden, ontbijt, lunch en diner 3 snackmomenten. De detox combo weekoverzicht bevat een selectie van voeding, die ook bijdragen aan het bevorderen van jouw spijsvertering en zorgen voor die extra vezels en eiwitten die een mens nodig heeft. De dagelijkse calorieën bedragen niet meer dan 1200 a 1400 per dag. Voor de detox juice's heb ik gekozen voor ingrediënten die de verbranding een boost kunnen geven en natuurlijk ook vele andere gezondheidsvoordelen kent. Ik gebruik standaard; gember, citroen, selderij in mijn detox sapjes, omdat ze bekend staan om hun gave omtrent het stimuleren van vetverbranding. Uiteraard kun jij zelf ook je eigen sapjes uitkiezen. Als beginner is variatie vaak wel gewenst en houdt het detoxen een beetje spannend. Snuffel eens rond op het internet en experimenteer met alle mogelijke combinaties. Je kan er ook voor kiezen om de hele dag 1 en hetzelfde sapje te drinken. Let hier bij wel op dat je alle benodigde vitamines en mineralen binnen krijgt. Zijn de sapjes een beetje te bitter voor je smaakpapillen? Verdun het dan een beetje met water en drink altijd met een rietje jouw sapjes.

Belangrijk om te weten

Zorg dat je voldoende water tot je neemt en voldoende beweegt. Probeer elke dag te houden aan een inname van minimaal 2 liter water. Bereid je detox water een dag van te voren, zodat de ingrediënten goed in kunnen werken. Drink je hoeveelheid aan water verspreid over de dag en niet in een keer! De eerste paar dagen zul jij je wat neerslachtig voelen, maar dat is normaal. Hoofdpijn, koorts en of misselijkheid proberen je weer aan de stoute koolhydraten te krijgen, maar die zijn voorlopig even uit dan boze. Je lichaam moet namelijk afkicken en omschakelen naar nieuwe bronnen van energie. Met de Detox combo weekrooster heb je een rode draad die je kan gaan volgen. Wees creatief met je salades en maak bijvoorbeeld je eigen dressing met olijfolie, citroen en appelazijn. Kies voor je salades ingrediënten uit zoals avocado, huttenkase, olijven, tomaten, augurken, sla, komkommer etc.. Maak ook je eigen groentesoepjes en vermijd kant en klare soepen, gezien de vele toegevoegde suikers. een groentesoepje is zo gemaakt. Selecteer je favorieten groenten, koken, op smaak brengen met zoutloze kruiden bijvoorbeeld, kurkuma, chili poeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, peterselie etc. en mixen maar! Mijn favoriete soepje is de Pompoensoep, maar je hebt natuurlijk ook online vele andere heerlijke groentesoep recepten of neem een kijkje bij mijn favoriete diner recepten. Een keer per week mag je een volwaardige hap maaltijd, enkel met groenten en je mag dan kiezen tussen kalkoenfilet, kipfilet of vis. Heb je gedurende de dag nog trek? Neem dan een extra detox sapje. Je bent natuurlijk vrij om meerdere snacks of hoofd eetmomenten te vervangen met een juice en of smoothie.

De variatie van happen en slikken, maakt het detoxen een stuk eenvoudiger. Of men dan nog van een echte detox kuur spreekt is een discussie apart. Gezien de beperkte inname aan calorieën en de grote hoeveelheid energie, vitamine en healthy voordelen van alle ingrediënten die in de detox combo weekoverzicht is opgenomen. Ben ik ervan overtuigd dat ik dit een goed alternatief kan zijn voor als je graag wilt minderen betreft voedsel. Enigszins ook wilt afkicken van al die gewenning aan suikers, is dit denk ik wel de gouden middenweg. 14-01-2019 start ik met mijn detox combo overzicht en zal ik de komende vier weken me hieraan houden. Uiteraard ben ik ontzettend benieuwd naar de resultaten. Met een ambitieus sportschema en een inname aan voedingssupplementen ter aanvulling om mijn dagelijkse voeding, hoop ik over 4 weken met trots te kunnen vermelden dat er wellicht weer een aantal centimeters en kilo's zijn verdwenen. De teller staat nu anno januari 2019 op 110 kg dat klinkt al een heel stuk minder dan mijn oorspronkelijke 152 kg, die ik in oktober 2017 nog woog. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte en indien er nog vragen zijn kan men altijd mij via de contact knop een berichtje sturen.

Let's do this!

Dikke knuffel Lem.

#Detoxcombochallenge

bottom of page