top of page

Ramadan Detox Challenge 2018

De resultaten die ik tot nu toe heb kunnen bereiken heb ik deels te danken aan mijn detox avontuur met groenten en fruit. Ik raakte erg gemotiveerd nadat ik de documentaire, Fat Sick and Nearly dead had gekeken. En na het inlezen over de voordelen die groenten en fruit konden hebben voor mijn lichaam raakte ik erg gemotiveerd en overtuigd dat een paar weken detoxen mijn daarmee kon reinigen en afvallen was daarbij een cadeautje.

Elk jaar begon ik vol goede moed aan de heilige vasten maand, maar aan het einde van de rit, kwam ik altijd kilos aan, terwijl iedereen om mij heen kon afvallen tijdens de heilige vastenmaand. Ik maakte me intern erg veel zorgen, want aankomen is het laatste wat ik wilde tijdens deze maand. Na een grondig onderzoek en een calorieën berekening besloot ik, na een goed gesprek met mijn huisarts, om mezelf dit jaar uit te dagen om gedurende de ramadan weer te gaan detoxen met groenten en fruit.

Vele verklaarden mij voor gek en raadde mij af om dit tijdens de Ramadan te doen, maar hoe meer ik hier over nadacht en mezelf ging verdiepen in de benodigde vitamine en mineralen die mijn lichaam nodig heeft, kwam ik tot de conclusie dat dit mij wel eens kon helpen om mijn energie level hoog te houden en niet aan te komen. Met een bewegingsschema waar ik nog niet zeker van ben of het haalbaar was, ging ik een Ramadan Detox Challenge 2018 aan.

Ik wil er alles aan doen om mijn verloren kilo’s niet meer terug in mijn leven te roepen. En mijn gevoel gaf aan dat dit een oplossing kon zijn voor mij. Detoxen met groenten en fruit heeft mij geholpen om de eerste 25 kilo kwijt te raken na weken intensief te detoxen of een combinatie van gezond eten en sapjes. Echter was ik niet van plan om de rest van mijn leven op sapjes te leven. Na een omschakelingsfase terug naar vast voedsel bleven de kilo’s weg en kwamen ze ook gelukkig niet meer terug.

Door mezelf als proefkonijn neer te hebben gezet ging ik de uitdaging aan met mijn zorgvuldige in elkaar geknutselde Ramadan Detox Challenge schema 2018. Vol goede moed en met een goed gevoel ging ik de Ramadan in. Ik was er van overtuigd dat ik dit jaar voor het eerst in mijn leven of op gewicht zal blijven of misschien zal afvallen tijdens de Ramadan. En aan het einde van de rit, was ik voor het eerst in mijn leven ruim 5 kilo afgevallen met mijn Ramadan Detox Challenge 2018. Het sporten ging weliswaar wat minder, maar was super trots op mezelf dat ik het probeerde. Ik deed het rustig aan op de sportschool en het verbaasde mij dat ik niet van stokje ging. Vol trots deel ik hier mijn Ramadan Detox Challenge 2018 en zal het, indien we volgend jaar nog mogen leven weer doen!

Challenge yourself to become a better version!

Let’s detox met groenten & fruit, again!

Dikke knuffel Lem.

bottom of page