top of page

Dikkedame's top 10 detox fruit

Fruit is niet alleen maar gezond, maar bevat ook vele suikers, vitamine en mineralen die jouw lichaam kunnen helpen om de giftige afvalstoffen te verwijderen. Jouw lichaam heeft verschillende soorten gifstoffen. Afhankelijk van de soort levensstijl die jij hebt, kunnen dit heel veel zijn wat jouw metabolisme kan verstoren. Door het detoxen met groeten en fruit geef jij jouw metabolisme een boost, waardoor het beter zichzelf van die giftige afvalstoffen kan ontdoen en als het ware weg kan spoelen. Het eten van fruit verbeterd niet alleen maar je lichaamsfuncties, maar zorgt ook voor een mooie huid en glanzend haar. Ook wordt je minder vatbaar voor ziektes en versterkt het jouw immuunsysteem. Men zegt immer niet voor niets dat het eten van bijvoorbeeld een appel per dag, de dokter op afstand houdt. Overal waar je te veel van neemt is niet goed voor je. Dit geldt ook voor fruit. Gezien het feit dat fruit ook vele fruitsuikers kent, adviseer ik niet meer dan 2 stuks of een kopje fruit te nemen per dag. Gezien ons lichaam geen verschil kent tussen fruitsuikers of andere soort suikers, zal ons lichaam bij overschot omslaan als vetten. Detoxen met fruit een van de gemakkelijkste manieren om te ontgiften, is door seizoensfruit in je huidige voedingspatroon op te nemen. Fruit is een krachtpatser van essentiële vitaminen en mineralen die je voorzien van de broodnodige anti-oxidanten om te vechten tegen vrije radicalen en je te helpen ontgiften.

Granaatappel

De beste manier om granaatappel te consumeren is in de juiced vorm, omdat de zaden van de vrucht veel nodig hebben om te verteren. Granaatappel; biedt een goede hoeveelheid vitamine C en vezels .

Het wordt ook als een geneesmiddel beschouwd, omdat het helpt het hart gezond te houden en cholesterol te reguleren .

Sinaasappel

Vitamine C zit voornamelijk in sinaasappels en helpt om verkoudheid en griep te vermijden. Maar wist je ook dat ze kunnen worden ingezet in de strijd tegen de overtollige kilo's en dat vitamine C helpt om vet te verbranden en om te zetten in energie?

Druiven

Verschillende soorten kanker kunnen worden voorkomen of vertraagd wanneer je genoeg polyfenolen, een soort antioxidanten, binnenkrijgt. Druiven zijn rijk aan deze stof. Door voldoende druiven te eten, verklein je de kans op verschillende soorten kanker.

Het polyfenol resveratrol komt voor in rode druiven. Er is bewijs gevonden dat deze antioxidant de kans op kanker verder kan verkleinen. Ook is aangetoond dat deze stof de huid kan beschermen tegen schade door UV-straling. Hierdoor wordt de kans op huidkanker kleiner. Hou er rekening mee dat het voorkomen van kanker niet alleen bestaat uit voeding. Andere factoren zoals stress, nachtrust, medicatie en blootstelling met toxische stoffen spelen ook een rol.

Citroen

Citroenen of citrusvruchten worden vaak genoemd wanneer er over detox wordt gesproken. Alle citrusvruchten zijn geweldige bronnen van vitamine C. Citroen is een effectieve bron voor reiniging en helpt ook bij maagproblemen.

Ze zijn het meest effectief bij ontgifting wanneer ze worden ingenomen met warm water . Hoewel veel mensen suiker aan deze mix toevoegen, is het het beste om het te nemen als je wakker wordt, met vers gesneden gember in warm limoenwater.

Papaya

Papaya staat bekend om zijn rijkdom aan vitamine C (224%) en andere voedingsstoffen zoals vitamine A, magnesium en kalium, waardoor het een uitstekende antioxidant is die helpt tegen verkoudheid of griep.

Papaïne, een enzym dat voorkomt in papaja , helpt bij de afbraak van eiwitten en bij de spijsvertering. Van het rijke bèta-caroteen fruit is waargenomen dat het long- en mondkanker voorkomt. Het is het beste als u vers en in plakjes wordt gegeten.

Bessen

Alle bessen; aardbeien, frambozen, bramen, zwarte bessen en bosbessen zijn rijke bronnen van vitamine C en vezels. Alleen 1 kopje blackberry heeft 7,6 gram vezels. 

Het consumeren van bessen helpt bij de productie van butyraat, een vetzuur dat helpt bij het afvallen en het lichaam laat leunen. De beste manier om bessen te consumeren voor ontgiften, is door ze te pletten zodat ze hun sappen vrijgeven , in water mengen en een half uur laten rusten. Je kunt ze ook met haver nemen of gewoon de bessen mengen en een detox-sap maken.

Appels

Behalve rijk te zijn aan vitamines, vezels en mineralen , zijn appels ook rijk aan pectine, die allemaal helpen bij detox. Pectine spoelt voedingsadditieven en metalen in ons lichaam weg. 

De zuren in appel (appel en wijnsteen) helpen bij de spijsvertering. Appels kunnen het beste rauw worden gegeten en zijn bij consumptie met de huid een goede bron van vitamine C en vezels. Biologische appels hebben hogere antioxidanten dan die appels die conventioneel worden gekweekt

Ananas

Een Ananas is rijk aan bromelaïne dat helpt bij het afbreken van eiwitten en de vertering ervan. Het helpt ook bij het verminderen van ontstekingen die verder helpt bij het verlichten van artritis en helpt bij snel herstel van blessures. 

Ananassen zijn het beste als ze vers worden gegeten. De ingeblikte ananas wordt niet geadviseerd, omdat het enzym bromelia in hen wordt vernietigd. Ze helpen ook bij de spijsvertering.

Kiwi

Kiwi is een vrucht met vele positieve eigenschappen. Zo bevat het enorm veel vitamine C. Dat je aan 1 vrucht ongeveer 160 procent van je dagelijkse aanbevolen dosis aan vitamine C al binnen krijgt. 

ook zitten er andere voedingsstoffen in, zoals vitamine A, kalium, koper en zink. Een kiwi bevat ongeveer 20 a 30 calorieën en is dus erg voedzaam. En doet wonderen voor je darmstelsel en voor jou stoelgang.

Meloen

Meloenen horen officieel bij groenten, omdat het familie is van komkommers en courgettes, maar veel mensen zien het als een fruit. Dus zodoende dat ik hem hier neer heb gezet. Meloenen bevatten veel belangrijke voedingsstoffen, waaronder bètacaroteen en vitamine C. 

Wanneer je genoeg van deze stoffen binnenkrijgt, kunnen deze er beide voor zorgen dat de kans om astma te ontwikkelen kleiner wordt. Meloen vermindert het risico op kanker: Je kan de kans op kanker verminderen door regelmatig meloen te eten. Dit is mogelijk doordat deze fruitsoort verschillende stoffen bevat die het lichaam tegen cel beschadiging kunnen beschermen.

bottom of page